برچسب ها: پزشک عمومی, پزشک قانونی, پزشک متخصص, جواز دفن جسد, جواز دفن متوفی, جواز دفن میت, دادپزشک, دفن غیر قانونی جسد, دفن غیر قانونی متوفی, دفن متوفی بدون مجوز, ماده 635 قانون مجازات اسلامی تعزیرات
- این موضوع 1 پاسخ، 2 کاربر را دارد و آخرین بار در ۲۳:۴۷در۱۳۹۹/۰۹/۲۵ بدست کیانوش جاودانی بهروزرسانی شده است.
-
نویسندهنوشتهها
-
-
۱۳۹۹/۰۹/۲۱ در ۱۴:۳۸ #79078
با سلام
خانم مسنی در منزل توسط بردارش نگهداری می شده است.
نامبرده دارای سلامت عقلی و اختیار کامل بوده و بردار فقط امور نظافت وی را انجام می داده است.
در زمان فوت، همسایگان با اورژانس 115 تماس گرفته ولی پزشک اورژانس اعلام می کنند نامبرده فوت نموده و لازم به انتقال به بیمارستان نمی باشد.
وراث دیگر متوفی خواهرانش بوده اند که هیچگونه شکایت و ادعایی در آن زمان مطرح نمی کنند ولی بعد از این که برادر هزینه کفن و دفن رو پرداخت می کنه، بعد از 2 سال ادعای محجوریت و این که برادر بدون اطلاع آنان متوفی را دفن کرده مطرح میکنند.
1- پزشک اورژانس 115 آیا مسولیتی در تنظیم گزارش داشته تا به عنوان سابقه برادر بتواند در دادسرا استناد کند؟
2- آیا دفن میت که به دلیل کهولت سن و در منزل بطور طبیعی فوت نموده، بدون نظریه پزشکی قانونی جرم است؟
3- وظیفه طی تشریفات تدفین بر عهده چه کسی بوده؟
4- آیا از نظر حقوقی و کیفری مرور زمان در طرح ادعا در این موارد قابل استناد است؟
-
۱۳۹۹/۰۹/۲۵ در ۲۳:۴۷ #79320
با سلام
پاسخ سئوال های شما به قرار زیر بیان می شود:
1- پزشک اورژانس 115 حق تشخیص فوت اشخاصی که به مرگ طبیعی از دنیا می روند را دارا می باشد. نامبرده مکلف است در صورت تشخیص قطعی مرگ، مراتب را صورتجلسه/گزارش و تصویری از آن را به اولیای دم تحویل نماید تا بتوانند با ارائه آن به شهرداری جواز دفن جسد در گورستان را صادر کند.
لازم به ذکر است که جواز دفن را پزشکن عمومی و متخصص در موارد مرگ طبیعی و دادپزشک و پزشک قانونی در تمامی موارد می توانند صادر کنند لکن پزشکان عمومی و متخصص که در سابق می توانستند در سر نسخه شخصی جواز دفن صادر نمایند، اینک باید در فرم های سه برگی مخصوصی که سازمان پزشکی قانونی تهیه و به درخواست آنان از سوی مراکز پزشکی قانونی شهر در اختیارشان قرار می گیرد، صادر نمایند.
2- دفن جنازه بدون رعایت نظامات، از مصادیق جرایم هتک حرمت علیه اموات محسوب که به موجب ماده 635 قانون مجازات اسلامی تعزیرات جرم و قابل مجازات است.
باید در نظر داست، هر چند سالانه تعدادی از متوفیانی که به مرگ طبیعی فوت می کنند، بدون صدور هر گونه جواز دفن می شوند لکن تا زمانی که شکایت نشود، موضوع از سوی مراجع قضایی پیگیری نمی گردد.
3و4- در ارتباط با سئوال سوم معین نیست کدام وظیفه منظور است و نسبت به سئوال چهارم نیز مشخص نیست کدام ادعا و در کدام موارد مقصود می باشد. به همین جهات امکان اعلام نظر تا زمان رفع نقص وجود ندارد.
-
-
نویسندهنوشتهها
- برای پاسخگویی وارد انجمن شوید.