دادنامه بدوی در خصوص توهین ، تهدید و قدرت نمایی با چاقو صادر گردیده است اما در خصوص قدرت نمایی با سلاح سرد جزای نقدی و ۴۰ ضربه شلاق محکومیت صادر شده است، در حالی که مجازات
[برای مشاهده ثبت نام کنید] ، حبس از ۶ ماه تا دو سال و ۷۴ ضربه شلاق است.
آیا
[برای مشاهده ثبت نام کنید] در خصوص ماده فوق بکار می رود؟
با توجه به این که در متن سئوال به مستندات قانونی حکم دادگاه و میزان جزای نقدی تعیین شده اشاره ای نشده، با فرض وقوع دو جرم توهین و تهدید با چاقو و بر مبنای پیش فرض های معمول به سوال شما پاسخ داده می شود. بدیهی است، در صورت رفع نقص، پاسخ متناسب با آن نیز ارائه خواهد شد.
1- جرم توهین و فحاشی ساده به افراد مطابق «
[برای مشاهده ثبت نام کنید] » موضوع «
[برای مشاهده ثبت نام کنید] » دارای مجازات «جزای نقدی درجه شش به میزان بیش از بیست میلیون (20.000.000) ریال تا هشتاد میلیون (80.000.000) ریال» است.
2- جرم قدرت نمایی و تهدید با چاقو حسب «
[برای مشاهده ثبت نام کنید] » مستوجب مجازات «حبس از شش ماه تا دو سال و تا (۷۴) ضربه شلاق» است. با توجه به واو عطف، باید هر دو مجازات توأمان موضوع حکم دادگاه قرار گیرد.
3- مطابق رویه قضایی غالب، اگر تهدید از طریق قدرت نمایی با چاقو بطور همزمان و تؤأمان صورت گیرد، به عنوان عمل واحد مشمول «
[برای مشاهده ثبت نام کنید] » خواهد بود.
4- دادگاه مخیر است در صورت وجود جهات متعدد تخفیف مجازات متهم، مجازات حبس تعزیری درجه شش را به استناد «
[برای مشاهده ثبت نام کنید] » یک تا دو درجه تقبل دهد یا به مجازات جزای نقدی متناسب با درجه شش تبدیل نماید.
5- نحوه تعیین و اجرای مجازات نسبت به متهمی که مرتکب دو جرم مختلف شده باشد، حسب «
[برای مشاهده ثبت نام کنید] » حداقل مجازات هر یک از آن جرائم بیشتر از میانگین حداقل و حداکثر مجازات مقرر قانونی است.
6- مطابق «
[برای مشاهده ثبت نام کنید] »، تعدد جرم مانع اعمال تخفیف مجازات نیست.
به نظر می رسد که اقدام دادگاه در راستای مقررات فوق صورت گرفته باشد.
با استناد به مواد بند ج ماده یک (با این توضیح که هر چند تاریخ وقوع جرم، قبل از تاریخ تصویب قانون کاهش مجازات حبس تعزیری است اما به این دلیل که شلاق ماده 608 و جزای نقدی بند ج هر دو، درجه 6 بوده و جزای نقدی مساعدتر به حال متھم می باشد پس این ماده کاربرد دارد) و بند ب ماده 6 و بند ب ماده 12 قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب 1399 و مواد 617 و 669 کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی مصوب 1375 (تعزیرات)
با سلام فراوان
یه سوال داشتم
من مغازه مرغ و ماهی فروشی دارم و داشتم بیرون مغازه ماهی پاک می کردم که با یه آقایی بحثم شد و فحش و فحش کاری شد.
من ساطور دستم بود و چند تا ضربه به ماشین طرف زدم و ماشینشم نیسان بود که به باربندش زدم و هیچ اتفاقی برای ماشینش نیوفتاد و به خودشم هیچی نشد.
الان رفته ازم شکایت کرده که با چاقو قدرت نمایی کرده و تهدید کرده و یه شانس بدی داشتم بغل دست مغازه، دوربین بانک بودش و کاملا واضح که من ساطور دستم بوده و ثابت میشه که من این کارو کردم.
الان که داشتم می خوندم خودنمایی با چاقو ۶ ماه تا دو سال حبس داره.
واقعاً اینجوریه؟
من چی کار باید بکنم؟
میشه کاری کرد حداقل حبس ندن بهم.
تا حالا ام هیچ سابقه ای نداشتم.