مسئول ضرر و زیان تخریب ملک مشاع

نمایش 3 پاسخ رشته ها
  • نویسنده
    نوشته‌ها
    • #75524
      آواتار حقوقی قضاوت آنلاینsabzivand
      • مشارکت‌کننده
        تاریخ عضویت: 2020/06/08

        شریک مشاعی من برای تحت فشار قرار دادنم در فروش ملک مشاع شامل دو واحد آپارتمان که یکی در تصرف من و دیگری در تصرف خودش است، یک روز چند نفر کارگر را آورده و نرده های پنجره ها و پکیج شوفاژ دیواری داخل بالکن را کنده و برده است. این اموال را خودم ده سال پیش زمان مالکیت قبلی زده بودم و از هزینه مشاعات نبوده و فاکتور هم ندارم.

        شکایت کردم کیفرخواست صادر شد و دفاع وکیل شریک در دادگاه این بود که ملک مشاع است و تقسیم نامه نداریم و نرده و پکیج مال مشاع بوده و دوست داشتم ببرم و جنبه کیفری نداره و دعوی حقوقی است اما قاضی قبول نکرد و گفن مشاع نیست. دادگاه کیفری دو ایشان را تحت عنوان “معاونت” در تخریب محکوم به حبس تعزیری و جریمه به نفع حساب دولت کرد.

        حالا می خوام بدانم آیا من می توانم هزینه اموالی برده و حکم “معاونت” صادر شده را طی دادخواست حقوقی پس بگیریم؟

        و اگر می توانم آیا نیاز به ارائه فاکتور هست؟ یعنی نیاز است من ثابت کنم اموال از مشاعات نبوده یا صرف صدور و قطعیت رای کافی است که بنده بتوانم هزینه را از آمر که رای به عنوان “معاونت” صادر شده بگیرم؟

        ضمناً مشخصات کارگران و آهنگری که این کار را انجام داده اند هم نامشخص باقی مانده است.

        امتیاز شما به مطلب

        جستجوگر انجمن‌های مشاوره حقوقی
      • #75566
        وکیل دادگستریعلیرضا مرادی
        • مدیر انجمن
          تاریخ عضویت: 2020/06/08

          با سلام

          1- ضرر و زیان ناشی از جرم از محکوم علیه حکم کیفری با تقدیم دادخواست در همان دعوای کیفری و نیز بعد از آن در دعوای حقوقی قابل وصول است.

          2- دعوای مطالبه عین، بهای اموال تخریب شده و یا خسارت وارده از مباشر جرم که رابطه علیت میان فعل وی و زیان وارده برقرار است، قابل وصول می باشد و صرف قابل شناسایی نبودن این شخص، موجب انتقاء مسئولیت وی نیست مگر این که این شخص جاهل به موضوع بوده که در این صورت از آمر می توان مطالبه نمود.

          3- با توجه به این که احراز سمت شاکی در جرم تخریب مستلزم احراز مالکیت وی است، بنابراین حکم دادگاه می تواند مفید مالکیت شما نسبت به اموال موضوع تخریب باشد.

          4- نظر به این که در دعوای کیفری تقویم ریالی خسارات اموال تخریبی صورت نگرفت، این امر با تعیین کارشناس در جریان دادرسی پرونده حقوقی صورت می گیرد.

          امتیاز شما به مطلب

          جستجوگر انجمن‌های مشاوره حقوقی
        • #80154
          آواتار حقوقی قضاوت آنلاینsabzivand
          • مشارکت‌کننده
            تاریخ عضویت: 2020/06/08

            با عرض سلام و خسته نباشید

            بنده دادخواست پرداخت خسارت ناشی از محکومیت کیفری جرم تخریب دادم که چون مبلغ رو بیست میلیون تومان تعیین کردم به شورا ارجاع خورد.

            در شورا بنده طبق رای صادره از دادگاه کیفری دو و همچنین رای قطعی صادره از دادگاه تجدیدنظر تقاضای خودم را مطرح کردم اما شورا رای داد که چون خوانده دعوی در اون ملک مالک اکثریت هست، قرار رد صادر می شود.

            بعدا از شورا سوال کردم گفتن چون محکومیت تخریب بخاطر اجزایی از ساختمان بوده و خوانده گفته اکثر آپارتمان ها مال ایشان هست وشما فقط یک واحد دارید شما حق دریافت خسارت ندارید و در این موارد مالک اکثریت تعیین کننده است.

            به نظر من حکم بی ربط هست، چون این مسائل در دادگاه کیفری دو بررسی شده و حتماً اون دادگاه دلایلی بر صدور حکم محکومیت داشته و خسارت بابت مال شخصی بوده و مال مشترک نبوده

            حالا می خواستم ببینم برای تجدیدنظر چه چیزی را مطرح کنم، چون شورا هیچ تسلطی به قواعد حقوقی نداشت و گفتن اگر دادگاه کیفری صلاح می دونسته باید همون موقع تعیین خسارت می کرده است که در این مورد نظر شورا اصلا صحیح نیست.

            سوال دومم این هست که چون قرار رد صادر شده، آیا می تونم دعوی را مجدداً با افزایش خواسته در دادگاه مطرح کنم، چون شورا دقتی نداره و شنیدم می گویند تجدیدنظر هم همان رای بدوی را قطعاً تایید می کند؟

            امتیاز شما به مطلب

            جستجوگر انجمن‌های مشاوره حقوقی
          • #80687
            وکیل دادگستریعلیرضا مرادی
            • مدیر انجمن
              تاریخ عضویت: 2020/06/08

              با درود

              1- هر چند اعلام نظر دقیق نسبت به رأی شورای حل اختلاف مستلزم، ملاحظه دادخواست و دلایل پیوست آن، دفاعیات خوانده و مستندات ابزاری، متن رأی شورای و نیز آگاهی از محتویات پرونده محکومیت کیفری خوانده از جمله شکایت و دلایل آن و بخصوص حکم صادره می باشد لکن با مفروض قلمداد نمودن استدلال شورا صرفاً در حد توضیح شما، صحیح به نظر نمی رسد به ویژه آن که ادعای خوانده در مالکیت ادعایی مؤید به دلیلی نباشد. همچنین است آن بخش از نظر شورای حل اختلاف که بیان داشت «… اگر دادگاه کیفری صلاح می دونسته باید همون موقع تعیین خسارت می کرده است … » زیرا اگر شما در اجرای ماده 15 قانون آیین دادرسی کیفری دادخواست ضرر و زیان ناشی از جرم تخریب تقدیم دادسرا و یا دادگاه کیفری می کردید، در مرجع اخیر به دعوای حقوقی شما توأمان با دعوای کیفری رسیدگی می شد.

              2- برای تجدیدنظرخواهی بیان موارد نقض استدلال شورای و مستند سازی آن به دلایل کافی است.

              3- قرار رد دعوی مشمول قاعده اعتبار امر قضاوت شده موضوع بند 6 ماده 84 قانون آیین دادرسی مدنی نبوده و امکان طرح مجدد دعوی وجود دارد.

              امتیاز شما به مطلب

              جستجوگر انجمن‌های مشاوره حقوقی
          نمایش 3 پاسخ رشته ها
          • برای پاسخگویی وارد انجمن شوید.