برچسب ها: اعمال نفوذ ناروا, تحصیل مال از طریق نامشروع, جعل سند رسمی
- این موضوع 3 پاسخ، 2 کاربر را دارد و آخرین بار در ۱۴:۱۶در۱۳۹۹/۰۸/۲۱ بدست کیانوش جاودانی بهروزرسانی شده است.
-
نویسندهنوشتهها
-
-
۱۳۹۹/۰۸/۱۹ در ۱۳:۲۵ #75862
سلام
پسر من سربازی نرفته و غایب محسوب می شود.
فردی که بنده ایشان را در فرودگاه با لباس فرم به نظرم نظامی دیده بودم با ادعای این که در سازمان نظام وظیفه نفوذ دارد، از من طی دو سال هفتاد میلیون تومان گرفت تا به عنوان معافیت پزشکی برای پسرم کارت پایان خدمت بگیره و طی این مدت دو سال، ادعا داشت که روندها در حال طی شدن هستند و بعد از گرفتن کامل پول به بهانه تحویل کارت موبایلش را خاموش کرد و غیب شد.
من شکایت کیفری به عنوان کلاهبرداری کردم و رای منع تعقیب صادر شده و بازپرس نوشته که فرد مزبور دارای سابقه استخدام در نیروی انتظامی نیست و در زمان تحویل مال طبق گفته شاکی، لباس به تن نداشته و مانور متقلبانه انجام نداده که شاکی فریب بخورد و کلاهبرداری محقق نشده است نهایتا ممکن است دروغ گفته باشد و متهم هیچ فعلی که منجر به فریب شود، انجام نداده است و دلیلی وجود ندارد که وجوه واریزی از بابت ادعای مذکور بوده است، قرار منع تعقیب صادر می شود.
می خواستم ببینم آیا واقعاً جرمی صورت نگرفته؟
بنده برای این که پولم را از این فرد پس بگیرم، چه راه هایی دارم؟
آیا مجدداً امکان شکایت کیفری یا اقدام با دادخواست حقوقی وجود دارد؟
-
۱۳۹۹/۰۸/۲۱ در ۰۷:۵۸ #76030
با سلام
اگر شخص غیر نظامی بدون مجوز قانونی مبادرت به پوشیدن لباس نظامی نماید، با توجه به ماده ۵۵۶ قانون مجازات اسلامی تعزیرات مرتکب جرم شده است.
اگر متهم صرفا اظهارات دروغین شفاهی بیان نموده ولی شما به وی اعتماد نموده و مبادرت به پرداخت وجوه نموده باشید، که فرض بازپرس بر این اساس بوده است، عمل انجام شده جرم کلاهبرداری نیست زیرا رکن مادی این جرم باید فعل مادی مثبت از نوع مانورهای متقلبانه باشد مانند این که کارتی مأمور نظامی را جعل کرده و به شما نشان داد که دلالت داشت وی شاغل در یک نهاد دولتی است یا تصاویر کارت های جعلی افرادی دیگری را نشان داد که برای آنان تهیه کرده بود و ….
قطع نظر از این که شما می توانید نسبت به قرار منع تعقیب بازپرس در دادگاه کیفری دو اعتراض کنید، به نظر می رسد می توانید به استناد ماده 2 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری تحت عنوان جرم تحصیل مال از طریق نامشروع از متهم شکایت کرده و وی را تحت تعقیب جزایی قرار دهید.
همچنین شما می توانید به جهت دارای شدن بلاجهت نسبت به مطالبه مبالغ پرداخت شده به متهم در دادگاه حقوقی اقدام کنید.
به خاطر داشته باشید، اعلام نظر دقیق نسبت به موضوع و صحت و سقم قرار فوق نیازمند اطلاع بیشتر از جزئیات پرونده به ویژه اعمالی که متهم برای اغفال شما انجام داده می باشد، است.
-
۱۳۹۹/۰۸/۲۱ در ۰۹:۳۴ #76039
سلام
ممنون از پاسخ مبسوط حضرتعالی
به هرحال فرد مذکور در یک فرودگاه با لباس نظامی مشغول فعالیت بوده اما استعلام مثبت سابقه استخدامی وی نیست یعنی این نبوده که لباس پوشیده باشد بلکه در محل عمومی مشغول به کار بوده،
سوال بنده این هست که با توجه به منع تعقیب صادره، آیا طرح دوباره شکایت بعنوان تحصیل مال نامشروع با توجه به این که قرار منع تعقیب قبلی سه سال طول کشیده آیا فایده ای دارد؟
-
۱۳۹۹/۰۸/۲۱ در ۱۴:۱۶ #76101
با سلام
اگر متهم اعم از نظامی یا غیر نظامی ملبس به لباس نظامی بوده و این امر قابل اثبات بوده باشد، دیگر پاسخ مثبت یا منفی بودن استعلام اثری در وقوع جرم ندارد بلکه در میزان مجازات متهم موثر خواهدبود. بنابراین آنچه مهم است، ارکان جرم کلاهبرداری است که باید بررسی تا آیا محقق شده است یا خیر.
موفقیت شما در جرم تحصیل مال از طریق نامشروع بستگی به دلایل اثبات جرم دارد که چون از جزئیات پرونده اطلاعی نداشته نمی توان نسبت به درصد موفقیت طرح شکایت اعلام نظر نمود.
ضماً مدت زمان سه سال برای رسیدگی به پرونده موضوع شکایت شما قابل تأمل می باشد.
-
-
نویسندهنوشتهها
- برای پاسخگویی وارد انجمن شوید.