برچسب ها: تخلف مدیر دفتر دادگاه, جلوگیری از دیدار با قاضی, جلوگیری از ملاقات با قاضی, دیدار قاضی شعبه, صحبت با قاضی, مذاکراه با قاضی, ملاقات با قاضی, ملاقات حضوری با قاضی, ممانعت در ملاقات با قاضی
- این موضوع 3 پاسخ، 2 کاربر را دارد و آخرین بار در 14:01در2019/06/29 بدست علیرضا مرادی بهروزرسانی شده است.
-
نویسندهنوشتهها
-
-
2019/06/26 در 18:21 #42151
با سلام و احترام
در مورد امکان صحبت کردن با قاضی شعبه خدمتتون عرض کنم که، من همین چند روز قبل بود که برای اولین بار به دادگاه تجدیدنظر رفتم و قصد داشتم با قاضی شعبه مربوطه صحبت کنم، چرا که معمولاً در دادگاه های عمومی حقوقی به راحتی به بنده اجازه می دانند با قاضی شعبه در مورد پرونده ام صحبت کنم (یا مثلاً می گفتند بعد جلسه برو صحبت کن).
اما در آنجا مدیر دفتر به من اجازه نداد (فکر کنم اون هم فهمید دفعه اولمه اومدم تجدیدنظر) و گفت هرچی می خواستی بگی باید در دادخواست تجدیدنظر و یا هنگام تبادل لوایح می نوشتی و اینکه اینجا دادگاه بدوی نیست و . . .
حالا برای من سوال شده که اصلاً آیا صحبت کردن با قاضی در قانون پیش بینی شده است؟
این که آیا آن مدیر دفتر حق داشت به بنده اجازه نده تا با رئیس آن شعبه صحبت کنم؟
اصلاً چطوری میشه با یک قاضی شعبه صحبت کرد؟
خیلی ممنون
-
2019/06/29 در 00:05 #42185
با درود
هرچند به موجب ماده 4 طرح تکریم مردم و جلب رضایت ارباب رجوع در نظام اداری مصوب 25 فروردین 1381 شورای عالی اداری کلیه دستگاه های مشمول این مصوبه موظف به تهیه و تدوین منشور اخلاقی سازمان متبوع براساس موارد مصرح در این ماده شدند اما تاکنون چنین منشوری از سوی وزارت دادگستری و نیز قوه قضاییه منتشر نشده است.
قطع نظر از این که به طور مشخص در قوانین موضوعه نصی خاصی مبنی بر این که هریک از طرفین پرونده بخواهند در خارج از زمان دعوت با قاضی مذاکراه نمایند وجود ندارد اما علاوه بر این که در بند 5 ماده یک حقوق شهروندی در نظام اداری مصوب 9 بهمن 1395 شورای عالی اداری «امکان دسترسی مستمر شهروندان به مدیران و کارکنان دستگاههای اجرایی برای پاسخگویی و ارائه راهنماییهای لازم در چارچوب وظایف محوله» از اصول و مبنای حقوق شهروندی در نظام اداری محسوب شده است، این امر نه تنها در عرف و رویه مراجع قضایی کشور رعایت می شود بلکه مقامات عالی و ارشد قضایی در سخنرانی ها و بخشنامه های خود به مراجع قضایی کشور بر رعایت ملاقات طرفین پرونده با قاضی تأکید زیادی نموده اند.
بیشتر بخوانید: مرجع رسیدگی به شکایت از مدیر دفتر دادگاه کیفری بنابراین، این که مطابق قانون طرفین ملزم می باشند درخواست های خود را در لوایح تقدیمی به دادگاه تجدیدنظر تقدیم کنند، مانع از آن نیست که اگر یکی از آنان خواست در خارج از زمان دعوت با قاضی شعبه نسبت به پرونده خود صحبت نماید، ممانعت به عمل آید، کما این که اگر به جای شما یکی از آشنایان و نزدیکان همان مدیر چنین درخواستی می نمود، مسلماً آن مدیر نه تنها مانع نمی شد بلکه در اولین فرصت شرایط دیدار را فراهم می کرد!
بنابه مراتب، به نظر می رسد که اقدام مدیر دفتر با لحاظ ماده 19 حقوق شهروندی در نظام اداری نوعی تخلف اداری محسوب که قابل تعقیب است.
ضمناً در موارد مشابه می توانید موضوع را کتباً به مدیر دفتر کل و رئیس مجتمع قضایی مربوطه و همچنین حفاظت اطلاعات محل مطرح تا اقدام لازم به عمل آورند.
برای اطلاعات بیشتر توصیه می شود تاپیک « مرجع رسیدگی به شکایت از مدیر دفتر دادگاه کیفری » را نیز مطالعه نمایید.
-
2019/06/29 در 10:30 #42225
با سلام و تشکر فراوان
اگرچه فرموده بودید که فقط با گزینهی پسندیدن در قسمت پایین نوشته مراتب قدردانی از پاسخ به سوال صورت پذیرد اما این یک دفعه اگر ایرادی نداره، گفتم کتباً تشکر کنم، چرا که آنقدر زحمت فقط با یک دکمه قابل قدردانی نیست، ممنونم.
-
2019/06/29 در 14:01 #42265
با درود و سپاس از قدرشناسی شما
انجمن حقوقی قضاوت آنلاین متعلق به همه بازدیدکنندگانی است که برای طرح مشکلات حقوقی خود به آن مراجعه می کنند و بسیار مایه خوشحالی است که پاسخ های ارائه شده بتواند گرهای از مشکلات آنان را رفع نماید.
-
-
نویسندهنوشتهها
- برای پاسخگویی وارد انجمن شوید.