برچسب ها: انتقال مال غیر, انتقال مهریه, بله برون, بند 6 ماده 4 قانون حمایت خانواده, تعارض سند رسمی و عادی, تعارض سند عادی و رسمی, تعیین مهریه, سند عادی ازدواج, سند مهریه, ماده 12 قانون حمایت خانواده, مهریه مال غیرمنقول, میزان مهریه
- این موضوع 3 پاسخ، 2 کاربر را دارد و آخرین بار در ۰۷:۰۲در۱۳۹۹/۰۴/۰۸ بدست علیرضا مرادی بهروزرسانی شده است.
-
نویسندهنوشتهها
-
-
۱۳۹۹/۰۳/۲۲ در ۱۶:۱۹ #69405
با سلام
سوالی در خصوص تعارض سند عادی و رسمی ازدواج در خصوص مهریه داشتم، ممنون میشم پاسخ دهید.
در صورتجلسه بله برون ازدواج، مهریهی تعیین شده شامل سکه و طلا و یک دانگ از خانه پدری داماد ذکر شده که به امضای حضار آن جلسه و خود زوج و پدر زوج، رسیده اما درسند رسمی ازدواج، فقط اموال منقول شامل طلا و سکه بر ذمه زوج عنوان شده است.
در حال حاضر به دلایل مشکلات مالی از پدر شوهرم تقاضای دادن سهم تعیین شده را دارم اما ایشان می گویند اگر درخواستی دارید، شکایت کنید و من فقط از طریق دادگاه اگر حقی بر گردنم باشد، پرداخت می کنم.
در ضمن، در پی درخواست من از ایشان، وی سند 6 دانگ خانهی مذکور را به یکی دیگر از فرزندانشان واگذار کردند.
سوال بنده این است که، از ازدواج ما 20 سال می گذرد و در آن زمان اطلاع نداشتم که حتماً باید کل صورتجلسه در سند رسمی عنوان شود تا رسمیت پیدا کند.
با این اوصاف، اگر بنده از پدر شوهرم شکایت کنم، می توانم به همان صورت جلسه شب بله برون استناد کنم؟
-
۱۳۹۹/۰۴/۰۶ در ۱۷:۱۹ #71140
با درود
گرچه در سئوال به علت عدم درج یک دانگ خانه به عنوان مهریه در سند ازدواج رسمی اشاره ای نشده تا با لحاظ آن اعلام نظر شود مع الوصف، هر چند به ظاهر از جهت تعداد اقلام مهریه میان سند رسمی ازدواج و صورتجلسه بله برون به عنوان سند عادی آن اختلاف وجود دارد، لکن
اولاً– صرف درج نشدن یک دانگ خانه در سند رسمی ازدواج، دلیل بی اعتباری آن به جهت ذکر در صورتجلسه بله برون نیست.
ثانیاً– اگر عقد ازدواج بر مبنای مهریه مندرج در صورتجلسه بله برون منعقد شده باشد و از توافق نسبت به یک دانگ از خانه پدری زوج در بعد از صورتجلسه مزبور به ویژه در هنگام تعیین مهریه و درج در سند رسمی ازدواج عدول نشده باشد و امکان اثبات آن نیز باشد، یک دانگ خانه نیز جزء مهریه شما بوده می توانید نسبت به وصول آن اقدام کنید.
در پیوند با تعارض فوق پست
« تعارض سند عادی ازدواج با سند رسمی نکاح نسبت به میزان مهریه»
را مطالعه نمایید.
بنابراین، در صورتی که خانه دارای سند رسمی مالکیت باشد، می توانید به استناد صورتجلسه بله برون که مستند مالکیت شما نسبت به آن است، دعوای الزام به تنظیم سند رسمی انتقال یک دانگ از ششدانگ خانه، تحویل آن به خود را به همراه صدور دستور موقت برای جلوگیری از نقل و انتقال، علیه پدر زوج مطرح کنید.
با توجه به بند 6 ماده 4 و ماده 12 قانون حمایت خانواده این دعاوی باید در دادگاه خانواده محل وقوع مال غیرمنقول مطرح نمایید.
در صورتی که ایشان در مقام دفاع از دعاوی شما و یا با طرح دعوای متقابل ابطال صورتجلسه منکر وجود آن به عنوان مهریه شود، می توانید از طریق معرفی شهود و شهادت آنان نسبت به رد دفاع و دعوای ایشان و در نتیجه اثبات اصالت صورتجلسه اقدام نموده که در نهایت دادگاه با احراز اصالت سند و مهریه مندرج در آن، حکم به نفع شما صادر خواهد نمود.
-
۱۳۹۹/۰۴/۰۷ در ۲۲:۲۹ #71202
بابت پاسخگویی ازتون ممنونم
باتوجه به توضیحات شما
اگر پدر شوهرم ادعا کند در زمان تنظیم سند رسمی ازدواج با پدر بنده که الان در قید حیات نیستند، به صورت شفاهی توافق صورت گرفته که یک دانگ خانه در سند ازدواج قید نشود و بعنوان مهریه ذکر نگردد، در حالی که بنده بی اطلاع بوده ام، این ادعا تا چقدر مورد پذیرش دادگاه می باشد؟
و آیا چنین توافقی ملاک قضاوت به نفع پدر شوهرم را خواهد داشت؟
-
۱۳۹۹/۰۴/۰۸ در ۰۷:۰۲ #71221
با درود
1- دخالت پدر زوجه در عقد نکاح در حدود ماده 1043 قانون مدنی است.
2- نظر به مواد 1063، 1067، 1070 و 1071 قانون مدنی، طرفین عقد نکاح زن و شوهری هستند که می خواهند با یکدیگر ازدواج نمایند و می تواننند ایجاب و قبول عقد را شخصاً یا از طریق وکیل انتخابی انجام دهند.
3- تعیین مهریه توسط طرفین عقد نکاح صورت می گیرد و به همین دلیل است که برابر احکام مواد 1079 و 1080 قانون مدنی، مهر باید میان طرفین این عقد معین باشد و رضایت همین دو طرف را قانون شرط دانسته است.
اگر هر یک از آن وکالتی در این خصوص به هر شخصی اعم از عاقد یا والدین خود می دهند، این امر به نیابت از آنان صورت گرفته و احکام ذکرشده نسبت وکیل نیز جاری است.
بنابه مراتب،
اگر مهریه موضوع صورتجلسه بله برون با اجازه شما یا وکیل تان بوده و در هنگام تنظیم سند رسمی ازدواج به پدر مرحوم خود وکالتی در همین خصوص داده باشید، در حکم آن است که خود چنین توافقی نمودید و متعهد به آن می باشید .
اگر پدر شما فاقد این وکالت بوده، از آنجایی که توافق پدر شما و پدر شوهر شما بدون اجازه شما صورت گرفته، تا زمانی که از سوی شما تنفید نشود، الزامی برایتان ایجاد ننموده و فاقد اثر حقوقی است.
-
-
نویسندهنوشتهها
- برای پاسخگویی وارد انجمن شوید.