برچسب ها: اخذ حضانت, اخذ قیمومت, امین نامه, حضانت مادر, حق حضانت مادر, حق قیمومت مادر, درخواست حضانت, ضم امین به ولی قهری, قیمومت فرزندان, قیمومت مادر, ماده 1169 قانون مدنی, ماده 1171 قانون مدنی, ماده 1184 قانون مدنی, ماده 1185 قانون مدنی, ماده 43 قانون حمایت خانواده, ولایت جد پدری, ولایت قهری, ولی قهری
- این موضوع 1 پاسخ، 2 کاربر را دارد و آخرین بار در 14:43در2020/07/03 بدست
علیرضا مرادی بهروزرسانی شده است.
-
نویسندهنوشتهها
-
-
2020/07/02 در 10:04 #71549
با سلام وقتتون بخیر
من سرپرست خانواده هستم که متاسفانه همسرم فوت کردند.
در حال حاضر تمام هزینه های بچه ها با من هست و جد پدریشون هم در قید حیات هستند.
به تازگی مشغول به کار شدم اما برای اینکه بتونم از ۴۸ دقیقه مرخصی با حقوقم استفاده کنم، محل کارم عنوان کردند که باید نامه حضانت ببرم و در مورد پرداخت حق اولاد هم باید قیمومیت بچه ها با من باشه و من قیم نامه داشته باشم
ولی من اصلاً قصد ندارم قیمومیت بچه ها را از پدر بزرگشان بگیرم، چون مطمئن هستم از طرف خانواده همسرم دچار مشکلات زیادی خواهم شد و آرامشی که به سختی تونستم به زندگیم برگردونم از بین میره.ممکنه من را راهنمائی بفرمائید که چطور می تونم هم از ۴۸ دقیقه مرخصی روزانم بخاطر داشتن بچه زیر ۶ سال استفاده کنم و هم چطور می تونم بدون داشتن قیم نامه از حق اولادم استفاده کنم؟
ممنون
[kkratings]لینک کوتاه مطلب: https://www.ghazavatonline.com/?p=71549
جستجوگر انجمنهای مشاوره حقوقی تبلیغ متنی: بهترین وکیل مشاوره حقوقی رایگان آنلاین در موسسه تهران وکیل -
2020/07/03 در 14:43 #71623
با درود
قطع نظر از این که بهتر بود برای ارائه پاسخ دقیق و ارائه پیشنهاد حقوقی مناسبتر با شرایط موجود شما به «سن فرزندان، سن جد پدری آنان، این که آیا جد پدری در امور مالی فرزندان تحت ولایت رعایت غیطه و مصلحت آنان را می نماید یا دست به اقداماتی می زند که به ضررشان باشد و آیا شما و فرزندان مستقل از محل سکونت جد پدری زندگی می نمایید یا خیر» اشاره می شد، لکن با توجه به اطلاعات موجود در سئوال، پاسخ سئوالات در چند فرض همراه با پیشنهاد بیان می گردد:
1- به موجب نص صریح ماده 1171 قانون مدنی ، ماده 43 قانون حمایت خانواده و ماده واحده قانون حضانت فرزندان صغیر یا محجور به مادران آنها مصوب 6 مرداد 1364 مجلس شورای اسلامی، در صورت فوت پدر طفل، حضانت وی با مادر است ولو این که جد پدری در قید حیات باشد.
با عنایت به مواد 1169، 1172، 1174 و 1175 قانون مدنی و نیز مواد 29 و 41 الی 43 قانون حمایت خانواده صدور حکم حضانت و ملاقات فرزندان ناظر به زمانی است که والدین طفل هر دو در قید حیات بوده ولی به جهت طلاق و یا علل دیگر جدا از هم زندگی می کنند، در این صورت است که باید به موجب حکم دادگاه خانواده تکلیف حضانت فرزند مشترک و ملاقات والدین با وی مشخص شود.
بنا به آنچه بیان شد، چون حق حضانت مادر در صورت فوت پدر، مستند به مواد قانونی قوانین سابقالذکر است، استناد به آن نیاز به حکم دادگاه ندارد مگر این که خلاف آن ثابت شود مانند اثبات شرایط مقرر در ماده 1173 قانون مدنی. برای اطلاع ببشتر پست « مفهوم حضانت طفل، مسئولین آن و شرایط سلب حضانت از شخص عهده دار» را مطالعه نمایید.
نظریه مشورتی شماره 7/935 مورخ 1367/3/24 اداره حقوقی قوه قضاییه هم مؤید استدلال مزبور است.
به این ترتیب، هیچ مقام و مرجعی نمی تواند پذیرش درخواست شما را در خصوص حضانت فرزندان موکول به حکم دادگاه نماید. بنابراین، این که محل کار شما پذیرش حضانت را موکول به حکم دادگاه نمودند، نشان از عدم اطلاع کافی آنان از قوانین پیشگفته دارد. از دلایل دیگر مؤید این برداشت آن است که، آنان با وجود حیات جدی پدری، از شما درخواست قیمومت نمودند؟! در حالی به موجب موادی که متعاقباً اشاره خواهد شد، صدور قیمومت در این مورد قانوناً ممنوع است.
2– با توجه به مواد 1180 و 1183 قانون مدنی، طفل صغیر تحت ولایت قهری پدر یا جدی پدری قرار دارد که مدیریت امور مالی را عهدهدار است. میان ولایت و حضانت تفاوت وجود دارد که برای اطلاع مشاهده این تفاوتها می توانید پست «تفاوت حضانت و ولایت فرزند در صورت جدایی والدین» را مطالعه نمایید.
به موجب ماده 1185 قانون مدنی، تا زمانی که ولی قهری طفل محجور نشده باشد، برای طفل نمی تواند قیم تعیین کرد.
با توجه به مطالب بیان شده، پیشنهاد ما به قرار زیر است:
الف-حضانت:
طی شرحی با استناد به سه قانون سابقالذکر به مقام مربوطه محل کار، تصریح نمایید از آنجایی که به موجب این قوانین، حضانت فرزندان بعد از فوت پدر بر عهده مادر می باشد، اثبات حضانت مادر نیاز به حکم دادگاه ندارد.
ب- قیمومت:
با توجه به این که در خصوص وضعیت جدی پدری مشخص نیست که وی در اداره امور مالی محجورین غبطه و مصلحت آنان را رعایت می نماید یا خیر، نمی توان پیشنهادی برای اعمال قسمت نخست ماده 1184 قانون ارائه داد، مضافاً این که این امر می تواند موجب بروز مشکلاتی شده که به آرامش موجود صدمه وارد کند.
برای مشاهده نمونه فرم عزل ولی قهری و نصب قیم می توانید پست «فرم تقاضای عزل ولی قهری و نصب قیم برای صغیر به درخواست مادر محجور از دادستان عمومی» را ملاحظه نمایید.
معالوصف، در صورتی که جد پدری از کهولت سن برخوردار باشد، می توانید با جلب نظر ایشان از قسمت دوم ماده مزبور «ضم امین به ولی قهری» استفاده نمایید که مجوز دخالت و مدیریت شما در امور مالی طفل را برای شما فراهم می کند.
برای مشاهده نمونه فرم درخواست ضم امین به ولی قهری پست «فرم تقاضای ضم امین به ولی قهری به درخواست مادر صغیر از دادستان عمومی» مشاهده نمایید.
ارائه حکم دادگاه خانواده در نصب شما به عنوان امین منضم به ولی قهری و صدور امین نامه از سوی اداره سرپرستی دادسرای محل، دارای آثار قیمومت برای محل کار شما خواهد بود.
مطالعه مطالب زیر برای مزید اطلاع نسبت به موضوع حضانت پیشنهاد می شود:
توافق والدین در حضانت فرزند مشترک
حضانت فرزند زیر هفت سال با مادر بوده ولی اجازه خروج از کشور به وی با پدر است
حضانت فرزند زیر هفت سال با مادر بوده ولی اجازه خروج از کشور به وی با پدر است
لینک کوتاه مطلب: https://www.ghazavatonline.com/?p=71549
جستجوگر انجمنهای مشاوره حقوقی تبلیغ متنی: بهترین وکیل مشاوره حقوقی رایگان آنلاین در موسسه تهران وکیل
-
-
نویسندهنوشتهها
- برای پاسخگویی وارد انجمن شوید.