برچسب ها: اصل 171 قانون اساسی, تخلف قاضی, جرم قاضی, دادسرای انتظامی قضات, دادسرای کارکنان دولت, دادگاه انتظامی قضات, دادگاه کارکنان دولت, شکایت از قاضی, شکایت از قاضی متخلف, شکایت از قاضی مجرم, شکایت انتظامی از قاضی, قانون مسئولیت مدنی, ماده ۳۰ قانون نظارت بر رفتار قضات, مسئولیت انتظامی, مسئولیت انتظامی قاضی, مسئولیت کیفری, مسئولیت کیفری قاضی, مسئولیت مدنی, مسئولیت مدنی قاضی
- این موضوع 1 پاسخ، 2 کاربر را دارد و آخرین بار در ۰۸:۳۰در۱۳۹۸/۰۵/۲۵ بدست علیرضا مرادی بهروزرسانی شده است.
-
نویسندهنوشتهها
-
-
۱۳۹۸/۰۵/۲۵ در ۰۸:۰۳ #44667
ماده ۵۷۹ قانون مجازات اسلامی – کتاب پنجم تعزیرات که مفاد آن در خصوص تخلفات انتظامی قضات است، به چه شکل باید در دادسرای انتظامی قضات مطرح شود؟
مفاد آن:
- بلا اقدام گذاشتن پرونده
- بر خلاف نص صریح قانون رفتار کردن
و الخ …
و یا ماده ۵۷۵ قانون مجازات اسلامی – تعزیرات که مفاد آن در خصوص تعقیب جزایی غیرقانونی می باشد، باید شکایت از قاضی را به چه نهادی ارائه داد؟
-
۱۳۹۸/۰۵/۲۵ در ۰۸:۳۰ #44674
با درود
مطابق قوانین موضوعه از جمله «اصل 171 قانون اساسی» ، «ماده ۳۰ قانون نظارت بر رفتار قضات» ، «ماده 14 قانون آیین دادرسی کیفری» و «قانون مسئولیت مدنی، هر یک از قضات کشور در هر رتبه و مقامی که باشند، دارای سه نوع مسئولیت انتظامی، حقوقی و جزایی می باشند که قبلا در پاسخ مشروح بنده به پرسش آقای عبداللهی در ساعت 12.20 مورخ 1397/8/15 با عنوان «انواع مسئولیت های قاضی» بیان شد که می توانید به آن مراجعه نماید.
برای طرح شکایت از حیث مسئولیت انتظامی در دادسرای انتظامی قضات، از جهت مسئولیت حقوقی در دادگاه حقوقی محل و بابت مسئولیت کیفری در دادسرای کارکنان دولت در تهران باید اقدام قانونی متناسب صورت گیرد.
بنابراین، با توجه به مسئولیت های قاضی، مراجع رسیدگی به هر یک از آنها متفاوت بوده که شخص شاکی و متضرر باید به تناسب نوع مسئولیتی که قصد استفاده از آنها را دارد، به همان مرجع مراجعه نماید.
با توجه به این که برخی از مصادیق تخلفات انتظامی، به جهت نوع عمل و اهمیت آثار آن پیشتر در قوانین جزایی جرم انگاری گردید، از جمله مواد استنادی در موضوع سئوال شما، این مواد هم برای شکایت انتظامی و هم برای شکایت کیفری از قضات مورد استناد قرار می گیرد.
قابل ذکر است که استفاده از مسئولیت های ذکرشده در عرض یکدیگر قرار دارند نه طول هم، براین اساس، اقدام نسبت به یکی مانع دیگری نخواهد بود، به این بیان که شما می توانید همزمان نسبت به شکایت انتظامی و جزایی در مراجع مربوطه اقدام نمایید.
پیشنهاد می شود برای آشنایی با قریب به 70 نوع تخلف قاضی تاپیک:
برای آشنایی با نحوه طرح شکایت و مدارک لازم برای آن و آثار شکایت انتظامی در پرونده دادرسی تاپیک:
شرایط شکلی شکایت انتظامی از قضات در دادسرای انتظامی قضات و آثار سلبی آن
و این که شاکی انتظامی حداکثر تا چه مدت فرصت برای طرح شکایت از قاضی دارد، تاپیک :
مرور زمان تخلف انتظامی قضات و تأثیر اثبات تخلف قاضی در پرونده دادرسی
را مطالعه نمایید.
-
-
نویسندهنوشتهها
- برای پاسخگویی وارد انجمن شوید.