صفحه فیلیرینگ سایتی ها در ایران
صفحه فیلیرینگ سایتی ها در ایران

معرفی سامانه پیوندهای صفحه فیلترینگ

سامانه پیوندهای صفحه فیلترینگ چست و معیارهای دسته بندی آن کدامند؟

کاربران زمانی با تصویر شاخص پست فعلی مواجه می شوند که آدرس سایتی را در مروگر خود درج کنند که نام و آدرس این سایت در « پایگاه پیوندهای غیرمفید» موجود و فیلترشده باشد.

مدتی است که با قرارگرفتن شمارنده ۳۰ ثاینه ای در قسمت پایین صفحه مزبور، کاربر با گذشت این زمان به صفحه «پیوندها» که به شکل زیر است، هدایت می شود.

صفحه پیوندها
صفحه پیوندها

در برخی از مروگر مانند Internet Explorer شمارنده مزبور در حاشیه سمت چپ صفحه قرار دارد.

قرار گرفتن نام وب سایت در دسته بندی های فوق نصب هر سایتی نمی شود و حتی برخی از سایت ها باید هزینه قابل توجهی بابت آن پرداخت نمایند.

به عبارت دیگر، کارکرد این صفحه ذوجنبتین است، بدین نحو که، از یک طرف سایت مورد جستجوی کاربر مسدود شده و کاربر به صفحه فوق هدایت می شود که حاوی لینک سایت های مجاز می باشد که عمدتاً کاربران در بادی امر یک یا چند سایت از میان سایت های موجو را انتخاب و مرور خواهند کرد و از طرف دیگر، مبنع کسب درآمد خوبی برای کارگروه از مدیران سایت هایی است که می خواهند سایت آنان در این فهرست قرار گیرد تا بیشتر دیده شود و رتبه بهتری در گوگل کسب نمایند.

به جهت پیش‌گفته، وب سایت های زیادی تلاش می کنند تا نام خود را در فهرست سامانه پیوندهای مفید صفحه ی فیلترینگ ثبت کنند.

برای ثبت نام یک سایت در صفحه مزبور، باید نام و نشانی سایت مورد پذیریش دبیرخانه ی کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه قرار گیرد و هزینه درخواستی نیز پرداخت شود.

خط مشی پیوندهای صفحه فیلترینگ

دبیرخانه ی کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، به منظور بهینه سازی صفحه فیلترینگ و معرفی پایگاه های اینترنتی مفید، اقدام به راه اندازی سایت پیوندها نموده که با بهره گیری از کارشناسان مجرب و متخصصان حوزه های فرهنگ، رسانه و اطلاع رسانی، تارنماهای اینترنتی را در موضوعات مختلف دسته بندی نموده است

این افراد با استفاده از روش های بررسی و ارزیابی محتوایی، براساس معیار های که متعاقباً ذکر می شود، پایگاه های برتر را انتخاب و با رده بندی مشخص در فهرست طبقه بندی شده ی سایت پیوندها درج می نماید.

بررسی اولیه سایت ها شامل تطبیق محتوای پایگاه با قانون جرایم رایانه ای بوده و در صورت احراز عدم وجود محتوای مجرمانه پایگاه مزبور در رده بندی تعریف شده وارد خواهد شد. سپس تارنماهای ثبت شده در هر یک از مقوله های تعریف شده نظیر «فرهنگی و مذهبی، اجتماعی، خدمات اینترنتی، علمی آموزشی، خبر و رسانه، دولتی الکترونیک، تفریح و سرگرمی، کار و سرمایه انسانی» دسته بندی گردیده و پایگاه های برتر هر مقوله بر اساس کاربرگ های داوری مشتمل بر معیارهای عمومی ارزیابی تارنما، برگزیده و معرفی خواهند شد. این روند به عنوان رویه ای ثابت برای دوره های زمانی مشخص – حداقل ماهانه- ادامه خواهد یافت.

دسته بندی‌های ذکرشده در طول زمانی تغییر می کند، چنانکه در قبل شامل دسته‌ةای « رهنگی و مذهبی، خبری، خانواده، سرگرمی و علمی، خدمات اینترنتی، شبکه اجتماعی و عمومی» بود.

معیارهای عمومی ارزیابی تارنما

۱- صحت مطالب

۲ – اعتبار مطالب

۳ – دامنه پوشش موضوعی مطالب

۴ – به روز بودن (تازگی)

۵ – تعاملی بودن (دوسویگی)

۶ – دسترسی پذیری

۷ – خدمات

۸ – کاربر پسندی

۹ – مدیریت مخاطب

۱۰ – جامعیت و تراکم فرامحلی

۱۱ – تطابق با راهبردهای محتوایی فرهنگی ۱۴ گانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

پس از تکمیل روند بررسی و رده بندی،‌ تارنماهای رده بندی شده در جایگاه های خود در پایگاه پیوندها به نمایش در خواهند آمد.

4.1/5 = (7 امتیاز)

لینک کوتاه مطلب: https://www.ghazavatonline.com/?p=56833


منبع: قضاوت آنلاین؛ پایگاه آموزش حقوق در قالب متن، صوت ، ویدیو، نرم افزار و خدمات مشاوره و وکالت


آموزش دریافت کد بورسی رایگان از کارگزاری آگاه در سراسر ایران

در باره سینا ستایش

سینا ستایش
کارشناس آی تی و علاقمند به مطالب حقوقی، ادبی، علمی، تاریخی، روانشناسی، انگلیسی و ورزشی.
افتخاری است که تجربیات و دانسته‌های خود را در بخش «وبلاگ» با خوانندگان به اشتراک گذارم. شما می توانید با اعلام نظر خود مرا در این هدف یاری رسانید.
تمام نوشته‌های من
مشاوره رايگان در انجمن