قضاوت آنلاین: اصلاحات و الحاقات به موجب «اصلاحیه آیین نامه دادسراها و دادگاههای ویژه روحانیت مصوب 2 آذر 1384» منتشره در روزنامه رسمي شماره ۱۷۷۰۲ دهم آذر ماه ۱۳۸۴ و «الحاقیه تبصره به ماده 6 آئیننامه دادسراها و دادگاههای ویژه روحانیت مصوب 9 آبان 1390» صورت گرفت که تماماً در متن قانون اعمال گردید. همچنین جهت استفادههای تحقیقاتی و پژوهشی، متن مواد سابق با خط بطلان بر روی آنها در زیرنویس مواد مربوطه آورده شده است.
در ارتباط با تبصره ماده 9 آییننامه، ذکر این نکته ضروری است که برخی این تبصره را محذوف می دانند، در حالی که به عقیده ما تبصره به قوت خود باقی است، زیرا اولاً: ماده 5 اصلاحیه تنها ناظر به اصلاح خود ماده 9 آیین نامه است و به هیچ وجه متعرض تبصره آن نشده است. ثانیاً: در هر مورد که مراد مقنن اصلاح تبصره بوده، به صراحت تصریح نموده است، در غیر این صورت تبصره به قوت خود باقی خواهدبود مانند ماده 14 اصلاحیه که ناظر به اصلاح خود ماده 42 آیین نامه است که تبصره آن به قوت خود باقی است و نیز هرگاه مقصود قانونگذار حذف تبصره بوده، یا صراحتاً آن را بیان می دارد یا این امر از طریق حذف ماده مربوطه صورت میگیرد مانند ماده 16 اصلاحیه ناظر به حذف ماده 44 آیین نامه و تبصره های 1 و 2 آن. ثالثاً: با توجه به این که البرز در تیرماه 1389 به استان تبدیل شد، در صورت حذف تبصره، تکلیف وضعیت رسیدگی به پرونده های روحانیون این استان مبهم خواهد بود، در حالی که با بقاء این تبصره می توان از ملاک آن برای تعیین تکلیف از سوی دادستان منصوب استفاده کرد.
آیین نامه دادسراها و دادگاههای ویژه روحانیت مصوب 14 مرداد 1369 مقام معظم رهبری با اصلاحات و الحاقات بعدی
شماره: ۲۵۸۱/۱
مورخ: ۱۵/۵/۱۳۶۹
جناب ححت الاسلام و المسلمین آقای محمدی ری شهری
دادستان محترم دادگاه ویژه روحانیت
با سلام و تحیت ، قانون تشکیل دادسراها و دادگاههای ویژه روحانیت و حدود صلاحیت و آئین دادرسی آنها که تصویر آن جهت اقدام ارسال می گردد، مورد موافقت مقام معظم رهبری قرار گرفت، معظم له در ذیل قانون مزبور مقرر فرمودند:
بسمه تعالی
با موارد مرقوم برای دادسراها و دادگاههای ویژه روحانیت موافقت میشود. خداوند جنابعالی را موید و مسدد بدارند. ۱۴/۵/۶۹
دفتر مقام معظم رهبری – محمدی گلپایگانی
ماده ۱- به منظور پیشگیری از نفوذ افراد منحرف و تبهکار در حوزه های علمیه، حفظ حیثیت روحانیت و به کیفر رساندن روحانیون متخلف، دادسرا و دادگاه ویژه روحانیت تحت نظارت عالیه مقام معظم رهبری با وظایف و تشکیلات و اختیارات زیر ایجاد می گردد.
آخرین بروزرسانی: سپتامبر 22nd, 2019 ساعت: 10:45 ب.ظ
سلام وقتتون به خیر
من دوماه پیش یک زمین از یک طلبه خریداری کردم.
بعد از تحقیق فهمیدم مدارکی که به من ارایه کردند، سندسازی بوده است و چندین پرونده دارند.
به دادگاه ویژه روحانیت شکایت «فروش مال غیر، تصحیل مال و کلاهبرداری» ارایه دادم.
بعد از یک ماه دادگاه ویژه می گوید اینجا بحث کیفری پرونده روپیگیری می کنند و برای رسیدن به مبلغی که پرداخت کردید، باید به دادسرا ببرید.
می خواستم لطف کنید راهنمایی کنید که چه شکایتی رو تنظیم کنم که هم سریع به پولی که دادم، برسم و بتونم خسارت وجهی که دادم رو بگیرم.
توی قراردادی که تنظیم کردیم، ذکر شده در صورت فسخ قرارداد از طرفین، مبلغ بیست میلیون خسارت باید پرداخت شود.
چه شکایتی باید تنظیم کنم که بتونم این پول رو بگیرم و در نظر داشته باشید که زمینی که به من فروخته شده، اراضی ملی و موات بوده و این شیخ با سند سازی در قولنامه قید کرده است که مادر سند دارد ملک و همچنین من مبلغ سی میلیون پرداخت کردم و وقتی متوجه شدم زمین مشکل دارد، چک های بعدی رو پاس نکردم ولی برگه هم نشده است.
ممنون از لطفتون، خداوند خیرتون بده.
با سلام
سئوال شما بر خلاف شرایط مذکور در پست «راهنمای ارسال مطلب، دیدگاه و پرسش حقوقی» در بخش دیدگاه ثبت گردید و به این دلیل با تاپیک « صلاحیت دادسرا و دادگاه ویژه روحانیت در دعاوی » به «انجمن مشاوره حقوقی» منتقل تا پاسخ داده شود.